Udflugter til Poseidon og Ægæerhavet

Udforsk Athens omegn på en halv eller hel dag og se en anden side af Grækenland. Poseidon og Ægæerhavet er en oplagt mulighed, som du kan nå med bus eller i lejet bil.

Poseidon og Ægæerhavet

Helt ude på spidsen af Attika-halvøen ligger Kap Soúnion, og på spidsen af Kap Soúnion ligger ruinerne af Poseidon-templet. Til trods for, at der kun er 15 af de 34 doriske marmorsøjler tilbage, er det et besøg værd alene på grund af sin beliggenhed. Poseidons tempelruin ligger kun få meter fra den stejle klippeskrænt ud mod Ægæerhavet, og specielt ved solnedgang er templet og Kap Soúnion et ualmindelig smukt syn.

Søjler med signaturer

Hvis du går helt tæt på søjlerne, vil du opdage, at de er fyldt med indridsede signaturer og skrifter. Det er ikke en del af det oprindelige Poseidon tempel, men en tradition, der startede, da den berømte engelske forfatter Lord Byron i 1810 ridsede sit navn i en af søjlerne. Men når det nu ikke kan være anderledes, er det da et underholdende element, at gå rundt og læse skriblerierne i Poseidon templet.

Transport til Poseidon

Du kan komme til Soúnion med bus, men du kan med fordel leje en bil og tage turen til Kap Soúnion langs Attikakysten (også kaldet Apollo-kysten). Her vil du undervejs støde på masser af små badebyer, der giver dig mulighed for at indlægge en lille svømme-pause.

Oplevelser: